Cyber Security Assessment

Tegenwoordig brengt het toenemende aantal computers, servers en routers binnen bedrijven, maar ook bij particulieren steeds meer beveiligingsrisico’s met zich mee. U kunt hierbij denken aan diverse beveiligingslekken (bedrijfs)spionage, securitypatches, wardriving, encryptie, phishing, malware, virussen, spyware en spam).

BSC werkt nauw samen met een Cyber Security bedrijf, gespecialiseerd in technische security systemen en industriële procescontrol installaties. Door deze samenwerking kunnen wij u een totaalpakket aanbieden met daarin opgenomen de actuele security status van uw technische systemen.

Security Scan

BSC werkt met een speciaal ontwikkeld IT Security Scan waarmee op een snelle en veilige wijze de aanwezige beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden worden ontdekt en in kaart worden gebracht. Hiermee heeft u een leidraad in handen om, waar nodig, maatregelen te treffen om de technische beveiliging binnen uw woning of organisatie te verbeteren. Ook hierin kan BSC u verder in adviseren.

De Security Scan bestaat uit twee onderdelen:
• Een vragenlijst voor de IT verantwoordelijke
• Een kwetsbaarheidsscan van de IT infrastructuur op locatie

Door onze jarenlange ervaring in beveiliging en met een set aan kwalitatieve tools wordt de Security Scan uitgevoerd door informatiebeveiliging specialisten. Zij voeren de scans uit, op basis van een beknopt onderzoek, tot een uitgebreid onderzoek volgens de richtlijnen van de NEN norm ISO 27002.

De volgende resultaten kunt u verwachten van de technische Security Scan:

  1. Een rapportage over de bevindingen van de technische vragenlijst en de netwerkscan op locatie
  2. Concrete aanbevelingen en mogelijke oplossingen voor de eventueel gevonden beveiligingsrisico’s
  3. Aanbevelingen betreffende de algemene informatiebeveiliging

Bij BSC staat discretie voorop. De uitkomsten van de Security Scan zullen dan ook vertrouwelijk worden behandeld.