Red Teaming / Penetratietest

Een relatief nieuwe vorm van beveiligingstests wordt “Red Teaming” genoemd, een term die oorspronkelijk uit de militaire wereld komt. Kort samengevat bieden wij met Red Teaming de mogelijkheid om uw beveiliging/veiligheid en de daarbij behorende procedures te testen (penetratietest). Wij kruipen in de huid van kwaadwillende, criminelen en/of terroristen, bedenken mogelijke dreigingsscenario's en spelen deze scenario's uit binnen uw bedrijf of organisatie. Daarmee levert Red Teaming belangrijke input om uw veiligheidsmaatregelen continue te verbeteren en dus effectiever te maken.

Een belangrijk doel van een Red Teaming oefening is dan ook om de kwaliteit van detectie en respons in kaart te brengen waarbij we de factoren mens, organisatie en techniek in samenhang met elkaar belichten. De cultuur van een organisatie speelt daarbij misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het succesvol toepassen van Red Teaming. Red Teaming past het best in organisaties met een open cultuur waar kritiek en uitdagingen verwelkomd worden en waar continue verbeteren een wezenlijk onderdeel uitmaakt van de mindset.

Red Teaming is toe te passen op organisaties, (bedrijfs)panden, vliegvelden, ziekenhuizen, treinstations, nutsvoorzieningen etc. Vooraf worden met opdrachtgever duidelijk afspraken gemaakt over de doelstellingen, reikwijdte en de te gebruiken methode(n).
Zie ook Mystery Guest Onderzoek.