Intellectueel eigendomsrecht

Het onrechtmatig gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal en het namaken van merkartikelen is verboden. Zo ook het invoeren of handelen in valse merkartikelen.
BSC heeft ruime ervaring en expertise opgebouwd in het intellectueel eigendomsrecht, het opsporen en bestrijden van handel in namaakartikelen van gedeponeerde, beschermde handelsmerken; merkenfraude. BSC heeft zich gespecialiseerd in het doen van onderzoeken die voor de opdrachtgever leiden tot (aanvullend) bewijs hetgeen bruikbaar is in een eventuele juridische procedures. Om dit te bereiken werkt BSC niet alleen met onderzoekspecialisten van Defensie en Politie, maar ook met ervaren juristen. Met name middels de juridische expertise onderscheid BSC zich van andere recherchebureaus omdat, in overleg met de opdrachtgever, veel gerichter en efficiƫnter naar het benodigde te vergaren bewijs kan worden toegewerkt.

Voorheen met name gespecialiseerd op het gebied van merknaamfraude, tegenwoordig tevens bewijsvoering aandragen via ICT- of forensisch onderzoek. Uiteraard maken we hiernaast nog steeds gebruik van het uitvoeren van observaties en interviews als onderzoeksmethoden. Daarnaast wordt BSC ook regelmatig ingezet als gerechtelijke bewaarder, waarbij de in beslag genomen zaken onder ons beheer veilig worden opgeslagen. Hierdoor heeft BSC, naast diverse merknaamhouders, veel opdrachtgevers vanuit onder andere de advocatuur, accountants- en deurwaardersbranche.

BSC kan de cliƫnt adviseren, teneinde inbreuk op het intellectuele eigendom tegen te gaan. Het BSC management is betrokken bij het eerste Nederlandse onderzoeksbureau dat in de Benelux actief is op dit gebied. Aangezien BSC is aangesloten bij nationale- en internationale belangenorganisaties ontvangt BSC actuele en relevante informatie met betrekking tot activiteiten en ontwikkelingen ter bescherming van rechten op producten. Wij beschikken over een uniek specialisten netwerk dat in heel Europa onderzoeken, aangiften en inbeslagnames realiseert.