HEAT

BSC is gespecialiseerd in het verstrekken van trainingen voor Diplomaten, NGO’s, media en zakenreizigers in hoog risicogebieden; Hostile Environment Awareness Training (HEAT).

Deze veiligheidstraining bereidt u voor op reizen naar of verblijf in een gebied met een hoog of verhoogd veiligheidsrisico. Een omgeving waar bijvoorbeeld sprake is van een zeer hoge politieke dreiging en/of hoge terroristische dreiging (rood reisadvies), een militair conflict, militaire leefomgeving en/of gewapende milities.

Leerdoelen:
• Bewustwording van de (persoonsgebonden) veiligheidsrisico’s
• Kennis en vaardigheden voor het omgaan met de (persoonlijke) veiligheidsrisico’s
• Omgaan met agressie
• Omgaan met snel verslechterende veiligheidsomstandigheden
• Gedrag bij ontvoering
• Versterken persoonlijke weerbaarheid
• Basis medische kennis

Na de training zult u met meer zelfvertrouwen gevaarlijke situaties kunnen beoordelen en vervolgens op een veilige manier kunnen acteren (daarnaar handelen/gedragen). Uw veiligheidsrisico wordt derhalve geminimaliseerd.

De instructeurs van deze specifieke training zijn afkomstig van special forces eenheden van Defensie en hebben zelf veel ervaring opgedaan in verhoogd risicogebieden als oud-militair en/of beveiliger. In de training wordt gebruik gemaakt van theoretische lessen doch vooral veel praktische oefeningen, rolspellen en (crisis)scenariotrainingen.

De trainingslocatie is in een uitdagende, bosrijke omgeving met veel ruimte voor de praktische oefeningen. De standaard training duurt 3 volledige dagen, inclusief 2 nachten. Uiteraard kan deze training voor u als klant op maat gemaakt worden.

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 071-5601640 of per mail; info@bscbv.com